Rectangle 6 Copy Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Download Created with Sketch. rect5108-8 Created with Sketch. rect5186 Created with Sketch.

Luminus kondigt de afronding van de overname van Essent Belgium aan

03 May 2021

Brussel, 3 mei 2021 - Op 5 februari 2021 hadden Luminus en Essent de ondertekening aangekondigd van een akkoord met betrekking tot de overname door Luminus van 100% van Essent Belgium, een gas- en elektriciteitsleverancier in België. Luminus rondde de overname vandaag af, nadat het van de Europese Commissie de goedkeuring kreeg zonder voorwaarden conform de procedure met betrekking tot concentraties.

Dankzij deze overname zet Luminus haar groeistrategie in België verder en versterkt het haar positie als nummer twee op de Belgische energiemarkt.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus : ”Ik ben enorm blij dat deze overname is afgerond. Luminus en Essent Belgium versterken zich zo om samen te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waar bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”

Pierre Pignolet, CEO van Essent Belgium : “De overname door Luminus, de tweede grootste speler op de Belgische markt, biedt de medewerkers van Essent Belgium de kans om verder te bouwen aan het toekomstige energielandschap, en aan de klanten van Essent Belgium de kans om de weg in te slaanvan de energietransitie. Luminus is toonaangevend op vlak van duurzame energie in een markt die steeds meer uitdagingen kent. Het is een speler die net als Essent Belgium de ambitie en de wil heeft om te blijven innoveren en evolueren.”

Press contacts

Nico De Bie

Head of External Communications Luminus

+ 32 (0)474 88 36 48
nico.debie@luminus.be

Follow on Twitter

Stay up to date - subscribe to our news: