Rectangle 6 Copy Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Download Created with Sketch. rect5108-8 Created with Sketch. rect5186 Created with Sketch.

Luminus en Essent ondertekenen een akkoord over de overname van Essent door Luminus

05 Feb 2021

Kontich, 5 februari 2021 – Luminus NV en Essent NV hebben vandaag een overeenkomst ondertekend met betrekking tot de overname door Luminus van 100% van Essent Belgium, gas- en elektriciteitsleverancier in België.

Met deze overname zet Luminus haar ontwikkelingsstrategie in België voort. Essent Belgium is een dochteronderneming van Essent NV en de 5e grootste gas- en elektriciteitsleverancier in het land met 520.000 POD's*. De overname omvat eveneens Aralt, een in Hasselt gevestigde dochteronderneming van Essent Belgium, die gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van fotovoltaïsche panelen. De transactie zal worden voltooid nadat de gebruikelijke opschortende voorwaarden zijn opgeheven en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is verkregen.

Tot de afronding van de transactie, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021, blijven beide ondernemingen onafhankelijk en normaal opereren. Voor de klanten van Essent Belgium en Luminus verandert er niets: de voorwaarden van hun contracten en contactpersonen blijven ongewijzigd.

Dankzij deze transactie kan Luminus haar positie als nummer 2 op de Belgische energiemarkt versterken. Het marktaandeel stijgt tot een kwart. Op langere termijn zullen Essent Belgium-klanten kunnen genieten van aantrekkelijke gas- en elektriciteitsleveringsaanbiedingen en een reeks nieuwe diensten die hen zullen helpen hun energieverbruik en ecologische voetafdruk te verminderen.

Deze overname zal Luminus in staat stellen haar prestaties en efficiëntie te verbeteren en zo haar klanten een kwaliteitsservice te bieden en hen te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen op een steeds concurrerender markt.

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: "Ik ben erg blij met deze overname, die Luminus in staat stelt haar positie te versterken om haar klanten beter te ondersteunen bij de energietransitie. Deze overname zal ons toelaten onze strategische ontwikkeling te versnellen en te bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”

We hebben ons de voorbije jaren als Essent Belgium bewezen als een sterk en veerkrachtig team dat kan inspelen op veranderende tijden in een uitdagende markt. Om verder het verschil te kunnen maken hebben we niet alleen durf en veerkracht nodig maar ook de juiste partner. De overname door Luminus, de tweede grootste speler op de Belgische markt, biedt de medewerkers van Essent Belgium een opportuniteit om verder te bouwen aan het toekomstige energielandschap. Voor Essent Belgium is dit een goede overeenkomst, met de juiste partner op het juiste moment. Luminus is toonaangevend in duurzame energie in een markt die steeds uitdagender wordt. Het is een speler die net als Essent Belgium de ambitie en de wil heeft om te blijven innoveren en evolueren”, verklaart Pierre Pignolet, CEO van Essent Belgium.

*points of delivery

Press contacts

Stay up to date - subscribe to our news: