Rectangle 6 Copy Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Shape Created with Sketch. Download Created with Sketch. rect5108-8 Created with Sketch. rect5186 Created with Sketch.

Wintertijd bezorgt Belg energiebesparing van amper €2,6 per jaar

25 Oct 2018

Kontich, 25 oktober 2018 – Dit weekend is het weer zover. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag draaien we traditiegetrouw de klok een uurtje terug. We mogen een uurtje langer in bed liggen maar welke voordelen biedt de wintertijd nog? Uit een berekening van energieleverancier Essent.be blijkt dat het economische voordeel van het winteruur te verwaarlozen is.

De voornaamste redenen voor de afschaffing zijn verkeersveiligheid en de negatieve fysieke en mentale bijwerkingen ten gevolge van de switch. Ook voor de energiefactuur biedt het winteruur geen voordelen meer. Dankzij de wintertijd moesten mensen vroeger minder vaak het licht aandoen, wat tot een besparing leidde.

Uit een berekening van energieleverancier Essent.be blijkt dat die besparing zeer klein is. “Waar de consument vroeger nog zo’n €21,9 won, is dat bedrag omwille van de populariteit van LED-verlichting de voorbije jaren gedaald tot een luttele €2,6 per jaar”, verklaart Koen Colpaert, woordvoerder van Essent.be. “Ook economisch gezien heeft het winteruur met andere woorden geen enkele zin meer wat betreft de energiefactuur.”

Press contacts

Koen Colpaert

Corporate Communication Manager bij essent.be

+32 (0)499 42 85 56
k.colpaert@essent.be

Follow on Twitter

Photos

Stay up to date - subscribe to our news: